Blot 2º Celsius

Med al snakken om klimaændringer og global opvarmning bliver vi ofte præsenteret for de risici, der følger med en temperaturstigning på 2° til 3°C. Fokus er på, hvordan det har indflydelse på stigende havvandstande, smeltningen af ​​iskapperne og Arktis og Antarktis. Hvordan det forårsager mere turbulent vejr, flere storme, kraftigere regn, tørke og skovbrande osv. Der er dog kun lidt opmærksomhed på, hvor meget en temperaturstigning på 2°C kan påvirke vores dagligdag? Det afhænger selvfølgelig af, hvor du er i verden. Hvis du befinder dig i det tempererede klima på den nordlige halvkugle, kan 2° varmere vejr ofte anses for at være meget velkomment. Der kan dog være store områder af verden, hvor mennesker lever i et tempereret til tropisk klima med omkring 24 til 26°C. I sådanne områder kan en temperaturstigning på 2°C have stor indflydelse på trivslen og følelsen af komfort for mange mennesker.

Jeg har boet steder, hvor gennemsnitstemperaturen er 26 til 27° om eftermiddagen. Men det er almindeligt, at temperaturen stiger til 34 og 35°C i de perioder, hvor solen skinner og uden for regntiden. Så jeg vil lige dele min oplevelse med dig af, hvordan en stigning på 2°C føles i forhold til min komfort og bearbejdelighed.

24°C er sandsynligvis den ideelle temperatur for et menneske. Imidlertid. Blot to graders stigning over denne temperatur gør en kæmpe forskel i forhold til den komfort, man føler. Når temperaturen er over 26°, og hvis nattemperaturen ikke falder væsentligt i løbet af natten, for eksempel på grund af fugt i luften, vil du have svært ved at sove godt. Dette kan bede dig om at bruge din aircondition, hvilket igen bidrager til den globale opvarmning.

En stigning på kun 2°C i dagtimerne, for eksempel fra 26° til 28°C, har stor indflydelse på min krops funktionalitet. Kroppen bliver mere doven. Du føler dig mere træt, og din hjerne begynder simpelthen at føles en lille smule sløret. Dybest set føler du dig meget hurtigere træt, og dit hoved føles meget hurtigere tungere. Derfor vil du også føle et tab af koncentration meget tidligere, end du normalt ville. Det har med andre ord en indflydelse på din arbejdsevne. Ikke kun til hårdt manuelt arbejde, som tydeligvis er vanskeligere i et varmt end et tempereret eller koldt klima, men også til skrivebordsorienterede typer arbejde, fordi dit hoved bliver tungere og hurtigere træt, og du derfor ikke er i stand til at koncentrere dig godt. på dit arbejde.

Derhjemme vil du føle dig meget doven og træt, hvilket også kan have en interessant effekt på din krop i den forstand, at du vil bevæge dig og træne mindre. Hvis du derfor ikke spiser mindre og drikker (sukkerfrit) mere, når det er varmt, vil du simpelthen begynde at tage på, hvilket måske er en overraskende effekt.

For nogle lyder en hedebølge, der er 1,4 eller 1,5°C varmere på grund af klimaændringer, måske ikke som en stor stigning. Men denne ekstra varme ville have været forskellen mellem liv og død for mange mennesker.

For at opsummere dette: En tilsyneladende lille temperaturstigning på 2°C vil have stor indflydelse på din følelse af komfort. Vi vil føle os mere doven. Vores arbejdsevne vil blive reduceret. Vores koncentrationsniveau vil blive reduceret. Søvnløshed vil være mere almindelig. Du kan tage på i vægt. Vi bliver meget mindre produktive, medmindre vi kompenserer ved at bruge mere aircondition, hvilket igen er kontraproduktivt i forhold til indsatsen for at reducere den globale opvarmning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *